Event

Stadsleven: ‘Als de olie op is’

Kaart wordt geladen...

28.03.2017
20:00 - 22:00
De Balie, Amsterdam

Stadsleven is een maandelijkse live talkshow en dagelijks digitaal magazine over het leven in steden, en over Amsterdam in het bijzonder.

Elke laatste maandag van de maand leidt Tracy Metz, journaliste en auteur van diverse boeken over urban issues, Stadsleven, een live talkshow in De Balie over het leven in steden en Amsterdam in het bijzonder. Per maand wordt een stedelijke ontwikkeling belicht met een breed palet aan sprekers uit de politiek, stedelijk beleid en ruimtelijke ontwikkeling, demografie en onderzoek, design en kunst. Het zijn wervelende avonden, met een hoge snelheid zonder de diepgang te verliezen. Stadsleven organiseert voorafgaand aan de live talkshow bijzondere excursies rondom het thema.

Editie ‘Als de olie op is’

De nood om steden te creëren die niet meer verslaafd zijn aan fossiele brandstoffen wordt steeds urgenter. Het goede nieuws is: de mogelijkheden worden steeds groter. Er zijn steeds meer groene initiatieven en ondernemers die kansen voor de stad bieden. Maar waar moet je aan denken bij een plannen van een post-fossil city om ervoor te zorgen dat het ook op stadsniveau werkt?

  • Maarten Hajer en Peter Pelzer, initiatiefnemers van de Urban Futures Studio, nemen ons mee op een verbeeldingsreis door de post-fossil city.Hoe wonen, werken en verplaatsen we ons in een stad die niet langer afhankelijk is van olie, gas en kolen? Wat zijn in zo’n stad de statusobjecten, hoe gaan mensen met elkaar om, hoe zien huizen, straten en verkeersstromen eruit?
  • We krijgen Bright New Ideas van finalisten van de  Post-Fossil City Contest waarin kunstenaars, architecten, urbanisten, fotografen, filmmakers de stad in het post-fossiele tijdperk verbeelden.

Stadsleven vindt plaats van 20.00-22.00 uur, in de Balie (Kleine-Gartmanplantsoen 10, Amsterdam). Kaarten zijn 10,00 euro en te koop via De Balie. Het is mogelijk om voorafgaand aan de talkshow een hapje te eten in de Balie.

Bron: Stadsleven (hier zal het programma tzt nader toegelicht worden)

Location
De Balie, Amsterdam