projecten

The Hackable City: Collaborative Citymaking in Urban Living Lab Buiksloterham

Het project The Hackable City onderzoekt hoe de opkomst van sociale media platforms en ‘Big Data’ de manier verandert waarop de stad vorm krijgt. Hoe kunnen burgers ontwerpers en overheden deze technologieën inzetten om op nieuwe manieren met elkaar samen te werken in het proces van ‘stadmaken’?

Hoofdaanvrager(-s): Dr. B.G.M. de Waal, Prof. dr. J.F.T.M. van Dijck, Dr. M.L. de Lange (Universiteit van Amsterdam), mede-aanvrager(-s): UvA, One Architecture, Cooperatieve Vereniging Buiksloterham i.o./ 4xM Mixed Media Match Makers, Pakhuis de Zwijger, The Mobile City, Ministry of the Interior and Kingdom Relations

(mede-) Gefinancierd binnen het programma Embedded Research & Strategisch Onderzoek van NWO, ronde 2014. Looptijd: 01/02/2015 tot 31/01/2016

>>Meer informatie: NWO