projecten

De klimaatwand – comfortabele duurzaamheid in beton gegoten

Wandverwarming staat in de toenemende belangstelling bij de ontwikkeling van duurzame woningen. Een hoog comfortniveau wordt bereikt door de stralingswarmte van de wand in de winter en de koele wand in de zomer. Voor het project Ecoflexwoningen wordt een dragende wandconstructie ontworpen die kan worden uitgerust met een verwarmings-cq koelingsysteem die wordt aangesloten op de centrale infrastructuur van het woningcomplex. De Klimaatwand bestaat feitelijk uit twee componenten: een dragend deel dat wordt geplaatst in het casco en een binnenwandbekleding die variabel type woning per kan worden uitgekozen.

Hoofdaanvrager(-s): Marcel van Vugt, mede-aanvrager(-s): Alexandra Dietsch, Ton van Willegen

(mede-) Gefinancierd binnen het programma MIT R&D van RVO, ronde 2014. Looptijd: 01/11/2014-31/12/2015