projecten

Participatory City Making – plannen ‘van bovenaf’ met bottom-up-initiatieven verbonden

Participatory City Making 

Hoofdaanvrager: dr. I.J. Mulder (Technische Universiteit Delft)
Medeaanvragers: prof. dr. D.A. Loorbach (Erasmus Universiteit Rotterdam), drs. P. van Waart (Hogeschool Rotterdam)

De stedenbouwkundige is niet langer meer de enige partij in het ‘maken’ van een stad. Steeds meer verschillende ontwerpers, academici, beleidsmakers en burgers geven vorm aan de stad. Het project Participatory City Making verbindt huidige plannen ‘van bovenaf’ met bottom-up-initiatieven, faciliteert het ontwikkelen van een gemeenschappelijke stedelijke visie, en geeft de nieuwe stadsmakers de mogelijkheid bij te dragen aan het realiseren van deze visionaire stadsconcepten. Anders gezegd: een overgang van stadsmanagement naar participerend stadsontwerp.

Gefinancieerd binnen onderzoeksprogramma Research Through Design, ronde 2015. Het programma is een gezamenlijk initiatief van NWO Geesteswetenschappen, Technologiestichting STW en Nationaal Regieorgaan Praktijkgericht Onderzoek SIA.

Meer informatie: Hogeschool Rotterdam