Nieuws

Veiligheid Innovatie Competitie 2017

Op welke nieuwe manieren kunnen we mensen verbinden met technologie? Daarover gaat de Veiligheid Innovatie Competitie 2017 met als thema ‘Technologie dichterbij’.

Ben jij een MKB-er of een startup? Bedenk een innovatieve oplossing voor deze uitdaging en realiseer jouw idee met 200.000 euro. Doe mee met de VIC 2017.

Technologie kan onze zintuigen versterken waardoor we nauwkeuriger, sneller en beter waarnemen.Mens en technologie zijn steeds meer met elkaar verbonden – en daardoor zijn mensen tot steeds meer in staat. Door bijvoorbeeld slimme toegangscontroles uit te voeren met wearables, méér waar te nemen met een virtual reality bril of door bewijsmateriaal vast te leggen met bodycams. Maar is dat genoeg? In de VIC 2017 zijn we op zoek naar nieuwe manieren waarmee we mensen aan technologie kunnen verbinden.

Realiseer jouw idee met 200.000 euro
Nieuwe technologieën zijn onmisbaar bij het werk van het Veiligheid en Justitie, Defensie, Politie en Koninklijke Marchaussee. Daarom zijn nieuwe innovatieve ideeën meer dan welkom. Jouw ideeën, die ons helpen om het werk beter en effectiever maken. Of het nu gaat om een politieagent op straat, een militair tijdens een missie, een beambte van de Koninklijke Marechaussee of een gevangenisbewaarder van Dienst Justitiële Inrichtingen, innovatieve technologie zoeken ze allemaal.

Weet jij technologie en vooruitgang aan te wenden zonder ethische en privacygrenzen te overschrijden? Dan staat jouw creativiteit aan de basis van succesvolle innovatie. De winnaar van de VIC krijgt de mogelijkheid om het idee samen met de overheid uit te werken en krijgt 200.000 euro om het te realiseren. En: jij blijft eigenaar van jouw idee.

Doe mee
Bekijk de animatiefilm en leer over dit thema, en lees meer op www.vic2017.nl. Je kunt je vanaf maandag 22 mei in schrijven voor de competitie op www.tenderned.nl. Op 4 september sluit de VIC 2017.

Voorlichtingsdag
Vragen? Kom naar de voorlichtingsbijeenkomst op donderdag 29  juni in het Auditorium van de De Yp in Den Haag. Hier gaan medewerkers van Veiligheid en Justitie, Defensie, de Koninklijke Marechaussee, Nationale Politie en andere betrokken organisaties met jou in gesprek over het thema ‘Technologie dichterbij’ en heb jij
 de mogelijkheid om vragen te stellen. Stuur een e-mail met jouw naam, voorletters en bedrijfsnaam naar vic@minvenj.nl om je aan te melden.