Nieuws

MKB maakbedrijven: meer omzet door dienstverlening

Maak kennis met service design en verhoog de klanttevredenheid èn je omzet – de Masterclass Service design helpt om de propositie van je bedrijf beter te laten aansluiten bij de behoeften en wensen van een veranderende markt.

Klanten willen kant-en-klare oplossingen. Ze willen oplossingen die ontzorgen. Het antwoord op de vraag naar oplossingen is vaak een dienst.; een preventieve onderhoudsdienst zijn, een training of een andere manier van afrekenen. Voor maakbedrijven liggen er grote kansen als zij in staat zijn om de slag te maken  naar het vergaand inleven in de wensen en behoeften van de klant. Centraal in deze masterclasses staat het creëren van vernieuwende product-dienstencombinaties die de klanttevredenheid verhogen èn je omzet doen stijgen.

Speciaal voor MKB maakbedrijven heeft het Ministerie van Economische Zaken, als onderdeel van een beleidsexperiment, een achttal masterclasses laten ontwikkelen. Deze worden deze zomer aangeboden door vier verschillende kennisinstellingen verspreid over het land. Hiermee wil het ministerie het aanboren van nieuwe markten door de maakindustrie stimuleren. De service design masterclasses, speciaal gericht op de behoeftes van MKB bedrijven uit de maakindustrie, worden aangeboden door Service Science Factory Maastricht, TU Delft,  Hogeschool van Amsterdam en Hogeschool Utrecht. Er worden zowel korte als lange masterclasses aangeboden.

In totaal zijn op korte termijn 120 plaatsen beschikbaar in deze masterclasses. Jij kunt hieraan deelnemen tegen een sterk gereduceerd tarief (eigen bijdrage ter grootte van 25% kostprijs) omdat je deelneemt aan een beleidsexperiment. Bij inschrijving wordt gevraagd een korte enquête in te vullen. Wees er snel bij, want bij overtekening zal worden geloot. Je kunt zich inschrijven tot 28 mei 2017.

Meer informatie
Meer informatie over de volledige reeks masterclasses door alle kennisinstellingen kunt u vinden op www.servicedesignmasterclass.nl. Kijk welke aanpak en welke aanbieder het beste bij u en uw bedrijf past. U kunt zich inschrijven tot 28 mei 2017 via bovenstaande link of via de site van een van de vier daargenoemde kennisinstellingen waar direct naar kan worden doorgelinkt.